Objekat doma Vis je izgrađen sa namenom smeštaja i brige o starim i bolesnim osobama. Budući da je smeštaj i briga o starima prvobitna namena samog objekta,  dom Vis je izgrađen tako da njegovim korisnicima pruži udoban smeštaj i neometan, aktivan život.

 

Sam objekat je podeljen na više celina koje omogućavaju stanarima neometan odmor u svojim sobama, prijatne trenutke u društvu svojih vršnjaka u dnevnom boravku ili dostojanstveno obedovanje u prijatnoj trpezariji. Pored dobro organizovanog objekta na raspolaganju stanarima je i prelepa bašta sa puno zelenila, mestom za šetnju i odmor.
Dom je izgrađen u tri nivoa, a da bi omogućio korisnicima neometano kretanje i aktivnost na raspolaganju im je hidraulični panoramski lift sa prelepim pogledom na prirodu i prostranu baštu. Za sve one koji žele da svakodnevnu šetnju započnu iz svoje sobe, postoji i stepenište sa rukohvatima sa obe strane kako bi se obezbedila sigurnost stanara. Dom Vis je pokriven video nadzorom.

 

 

Sobe:

Dom Vis poseduje petnaest dvokrevetnih i tri jednokrevetne sobe. Sve sobe imaju dosta dnevne svetlosti, sopstveni izlaz na terasu sa koje se pruža prelep pogled na prirodu i reku Savu. Sobe su okrečene u prijatne pastelne boje što ih čini veoma prijatnim za boravak. Ni funkcionalnost soba nije zanemarena. Svaka soba je opremljena kako bi omogućila lakši i ugodniji život korisnika.

 

 

Sobe poseduju:

  • sopstveno kupatilo sa tuš kabinom,
  • udoban krevet sa kvalitetnim dušekom
  • noćni stočić
  • televizor
  • telefon (po želji korisnika)
  • taster za pozivanje osoblja
  • protivpožarni alarm


Dnevni boravak:


U okviru doma Vis postoji kutak u kome naši stanari mogu uživati u društvu svojih vršnjaka, pričati sa njima, zabavljati se uz društvene igre, čitati ili jednostavno uživati u čaju uz topao kamin u zimskim danima.
Dnevni boravak je prijatan ambijent koji je povezan sa prostranom salom za ručavanje i čini jednu prijatnu celinu za boravak.

 

 

Bašta:
Naši korisnici imaju i lepo uređeno dvorište za boravak u prirodi. U toplim danima imaju mogućnost da šetaju, sede i uživaju u letnjikovcu, bašti punoj cveća i zelenila.

 

 

Pratite nas

Nega

U domu Vis je angažovano profesionalno i ljubazno osoblje čiji je zadatak da omoguće stanarima zdrav, aktivan i dostojan život.

Društveni život

Odlazak u dom ne mora da bude i kraj aktivnog i društvenog života i kontakta sa porodicom.